New book on Transatlanticism just published

Transatlantizmi –  Bërthama e sigurisë globale [in Albanian]Albulenë HaliliSyth, Tetovë, December 2023.ISBN: 978-608-49271-7-4 TRANSATLANTICISMThe core of global securityExplores the distinct dynamics within transatlantic relations in international relations, spanning their inception, institutionalization, and evolution within their initial context and throughout their existence to…

Continue ReadingNew book on Transatlanticism just published

Një brez, një rrugë

“Një brez, një rrugë” është strategji zhvillimore dhe fokusi kryesor i diplomacisë kineze. E propozuar nga Kina në fund të vitit 2013, ajo ka për qëllim lidhjen dhe bashkëpunimin mes shteteve të Evropës dhe Azisë. Strategjia “Një brez, një rrugë”, përbëhet nga…

Continue ReadingNjë brez, një rrugë